Nordmann dømt til syv års fengsel i Litauen

En 38 år gammel nordmann er i Litauen dømt til syv års fengsel for å ha bortført en sjåfør i Vilnius. To russiske medhjelpere og en litauer er også dømt i saken.

Nordmannen hadde ifølge dommen kjøpt en bergingsbil, og kidnappet sjåføren av bilen da han skulle levere den til 38-åringen i Vilnius. Dommen falt nylig i Vilnius, hvor nordmannen nå må sone, skriver Aftenposten.

To av de tre medhjelperne ble dømt til fem års fengsel. Tredjemann fikk seks års fengsel.

38-åringen er tidligere dømt til 13 års fengsel i Norge for narkotikaforbrytelser. Han var siktet for underslag og etterlyst via Interpol da bortføringssaken fant sted i Litauen for to år siden. På det tidspunktet var han mistenkt for å ha stjålet flere vogntog og bobiler. Han ble konstant overvåket av norsk, svensk og litauisk politi inntil antiterrorpolitiet Aras 3. oktober 2011 stormet en leilighet i Vilnius hvor en mann ble holdt fanget.

Der ble 38-åringen pågrepet sammen med tre medhjelpere.

38-åringen, som nå må tilbringe sju år bak murene i Litauen, har tidligere erfaring med fengselslivet i landet. I et intervju med en lokal nettavis våren 2011 fortalte han om et fengselsopphold i Vilnius i 2003 hvor han skal ha blitt slått med knyttnever og stokker. I desperasjon prøvde han å sette fyr på cellen.