Thereses mor håper datteren er i Pakistan

Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Inger-Lise Johannessen har mest tro på at Therese ble bortført til Pakistan i 1988. Det forteller hun i en ny bok, der hun beskriver hvordan de siste 25-årene har vært for henne.

– Det er det jeg håper mest på. For dette sporet innebærer et håp om at Therese faktisk lever, skriver Inger-Lise Johannessen i boken ifølge Drammens Tidende.

Ni år gamle Therese forsvant sporløst fra Fjell i Drammen på kvelden søndag 3. juli 1988.

I boken forteller Inger-Lise Johannessen om sitt forhold til en pakistansk mann. Etter at dette forholdet ble slutt, traff hun mannen som skal være Thereses biologiske far, en spansk sjømann. Etter kort tid ble hun gravid.

I boken spekulerer Johannesen på om familien til den pakistanske ekskjæresten trodde at Therese var datteren hans, noe det gikk rykter om på Fjell på denne tiden.

– Kan ikke utelukkes

– Kanskje de så Therese som sin eiendel? Kanskje følte de at jeg krenket æren deres? I dag kan jeg ikke utelukke at det var denne familien som tok Therese den julidagen for 25 år siden, skriver Inger-Lise Johannessen.

Les også: – Tipser mener Therese er begravd i Østfold

Hennes bistandsadvokat Fridtjof Feydt har hatt et eget team som har gått gjennom politiets etterforskningsmateriale i saken. På bakgrunn av dette har teamet levert en rapport til politiet med sine anbefalinger. Teamet mener at dette sporet aldri ble etterforsket fullt ut

Ifølge moren er det flere opplysninger i denne rapporten som tyder på at Therese er bosatt i Pakistan. Det ble sendt to etterforskere til Pakistan, men det pakistanske miljøet lukket seg, og etterforskerne fikk ingen informasjon. Så dukket Thomas Quick opp med sin tilståelse, og all annen etterforskning ble lagt til side.

Boken er skrevet før bistandsadvokat Fridtjof Feydt mottok et nytt tips i saken om at Therese skulle være gravd ned et sted i Østfold.

Gammelt spor

Drammens Tidende har vært i kontakt med Inger-Lise Johannessen, men hun ønsker ikke å kommentere boken.

Les også: Bergwall slipper ikke ut

Pakistan-sporet har vært oppe flere ganger tidligere. I 2009 skrev Thomas Quicks advokat at Therese er i live og har flere barn.

– Hun ble bortført av sin biologiske far som er fra Pakistan, sa advokat Pelle Svensson til Aftonbladet.

Den gang reagerte Inger-Lise Johannessen sterkt på påstandene om at en pakistaner skulle være faren.

– Dette er rent oppspinn fra svensken, som ønsker publisitet rundt boken sin, sa hun til VG.