Minst 30 omkom i jordskjelv i Pakistan

KRAFTIG: Folk ble evakuert fra butikker og kontorer etter jordskjelvet som hadde en styrke på 7,8. Foto: FAYYAZ AHMED / Epa Les mer Lukk

Minst 30 mennesker mistet livet i et jordskjelv sørvest i Pakistan. Mange jordhytter er ødelagt i skjelvet, som hadde en styrke på 7,8.

Skjelvet som tirsdag rammet provinsen Baluchistan gjorde store materielle skader i provinsens hovedstad Quetta. Rystelsene var tydelig merkbare både i den pakistanske havnebyen Karachi og i Indias hovedstad New Delhi, der flere bygninger ristet.

Skjelvet skjedde rundt klokken 13.30 norsk tid og var 23 kilometer dypt, ifølge den amerikanske geologiske tjenesten USGS.

Les også: Kraftigste jordskjelv i Iran på 40 år

Episenteret for skjelvet var sørvest for byen Khuzdar i et isolert fjellområde med dårlig infrastruktur og liten befolkning.

– Vi forsøker å skaffe oss oversikt over skadene, sa innenriksminister Asad Gilani i provinsregjeringen i Baluchistan. Den pakistanske avisen Express Tribune meldte på sine nettsider at takene på to skoler i distriktet Arawan hadde rast sammen.

I april i år omkom rundt 30 mennesker i Baluchistan, da et jordskjelv rammet grenseområdene mellom Iran og Pakistan. Baluchistan er i flatemål den største av Pakistans fire provinser, men er tynt befolket