Bombe mot pakistansk valgkontor drepte fem

Minst fem personer ble drept da en bombe eksploderte ved et valgkontor nordvest i Pakistan søndag. Over 50 mennesker er så langt drept i valgkampen.

Angrepet søndag føyer seg inn i en lang rekke angrep som har rammet politikere etter at valgkampen startet 11. april.

Bomben eksploderte utenfor kontoret til den uavhengige kandidaten Noor Akbar Khan i byen Kohat, som ligger tett opptil de konfliktfylte stammeområdene ved grensen til Afghanistan.

Den rammet også kontoret til Awami nasjonale parti, som sitter i den utgående koalisjonsregjeringen. I tillegg til fem drepte, ble 22 personer såret, opplyser politiet.

Det befant seg flere personer på kontoret da angrepet skjedde, og politiet utelukker ikke at dødstallet kan stige ettersom tilstanden for flere av de sårede er kritisk. Flere butikker og biler ble ødelagt i den kraftige eksplosjonen.

Taliban har kommet med flere trusler i forbindelse med valget, blant annet mot Awami nasjonale parti. Siden 11. april er over 50 mennesker drept, 20 av dem de siste tre dagene, ifølge en oversikt laget av nyhetsbyrået AFP.

Lørdag ble det meldt om tre eksplosjoner i landets største by Karachi. Tre personer ble drept og 49 såret. Angrepene var blant annet rettet mot kontorene til regjeringspartiene Muttahida Qaumi-bevegelsen (MQM) og Pakistans folkeparti (PPP). Fredag kveld rammet en eksplosjon dessuten Karachi-kontoret til Awami-nasjonale parti.

Amnesty International har bedt Pakistan etterforske de mange angrepene under valgkampen og sørge for god nok beskyttelse av kandidatene som stiller til valg.