Fire behandlet for syreskader etter russeslipp

Fire behandlet for syreskader etter russeslipp Les mer Lukk

Fire ungdommer ble torsdag behandlet for syreskader etter at russ og ungdomsskoleelever kastet etsende rengjøringsmiddel på hverandre i Moelv.

– Noen hadde fått væsken på kroppen, andre hadde fått den i øynene. Alle fire er lettere skadd, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved Sykehuset innlandet til NTB torsdag ettermiddag.

De skadde er både russ og ungdomsskoleelever. Fuglehaug opplyser at to av ungdommene er skrevet ut av sykehuset, mens to fortsatt får behandling.

– Øynene deres må skylles grundig, sier Fuglehaug.

Etsende rengjøringsmiddel

Hendelsen der russ og ungdomsskoleelever kastet etsende væske på hverandre, skjedde i forbindelse med Ringsaker-russens russeslipp. Om lag 30 russ møtte ved 11-tiden torsdag opp ved Moelv ungdomsskole, opplyser politiet.

– Russen pleier nemlig å ha vannkrig med ungdomsskoleelevene, sier lensmann Terje Krogstad ved Ringsaker lensmannskontor til NTB.

Sved i huden

Selv om de ansatte ved skolen hadde skrudd av vannet, brøt det ut vannkrig.

– I kampens hete tok noen seg inn på et låst rom. Der fant de to femliterskanner med rengjøringsmiddel, som dermed ble brukt i vannkrigen. En av kannene inneholdt etsende rengjøringsmiddel. Etter en tid kjente flere at det sved i huden og ambulanse og politi ble varslet, sier Krogstad.

I tillegg til de fire som er behandlet ved sykehuset i Lillehammer fikk flere behandling på stedet av ambulansepersonell.

Vil vurdere straffeforfølgelse

Lensmannen forteller at politiet har snakket med ungdomsskoleelevene og russen etter hendelsen.

– Vi får håpe de har lært, sier Krogstad.

Han sier politiet nå vil vurdere straffeforfølgelse.

– Men det virker ikke som dette var vondt ment, som om det var hensikten å skade noen. Det var en trist slutt på russeslippet, sier Terje Krogstad.