Voldtektssiktet rumener varetektsfengslet i fire uker

Mannen (36) som er siktet for å ha voldtatt to eldre kvinner i Oslo, godtok onsdag å bli varetektsfengslet i fire uker, men nekter straffskyld.

Rumeneren er siktet for å ha voldtatt en 82 år gammel kvinne på Etterstad i Oslo i juli for to år siden, samt en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i februar i fjor.

77-åringen ble etterlatt i snøen i 10 minusgrader etter å ha blitt voldtatt og ranet. Hun ble funnet av en forbipasserende etter opptil en time og måtte legges i respirator.

36-åringen ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. I tillegg til voldtektene er mannen siktet for ytterligere et grovt ran av en eldre kvinne, samt for to innbruddstyverier. Siktelsen har en strafferamme på 21 års fengsel.

– Han ga uttrykk for at siktelsen var voldsom, sier mannens forsvarer, advokat Harald Stabell til Dagbladet.

Politiet fikk DNA-treff på mannen etter å ha funnet spor på åstedene der voldtektene fant sted og sammenlignet dem med genetisk materiale som rumeneren avga etter to innbrudd i Østfold.

Mannen ble pågrepet i Paris i september i fjor etter å ha vært etterlyst internasjonalt. Årsaken til at han ikke er utlevert før nå, er at mannen først nektet å la seg utlevere. Han skal nylig ha skiftet mening, noe som har gjort at prosessen gikk langt raskere. 36-åringen ankom Oslo mandag.