Stoltenberg gjenvalgt med trampeklapp

Statsminister Jens Stoltenberg skaper glede og stolthet i Arbeiderpartiet, og ble kronet med gjenvelgelse som partileder under landsmøtet søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Jens Stoltenberg er gjenvalgt som leder av Arbeiderpartiet for to nye år.

– Vi er glade i deg, vi er stolte av deg, og vi vil du skal lede oss i to år til, sa valgkomiteens leder Martin Kolberg før landsmøtesalen brøt ut i en spontan applaus som gled over i taktfast trampeklapp allerede før valget formelt skulle gjennomføres.

Også nestleder Helga Pedersen og sekretær Raymond Johansen ble gjenvalgt til akklamasjon fra landsmøtesalen.

Valgkomiteen har vært i arbeid til like oppunder og i løpet av landsmøtet for å legge hele kabalen der fem går ut og fem går inn. En av endringene som er blitt lagt mest merke til er at varaordfører i Oslo Libe Rieber-Mohn velges inn fra Oslo og at Jan Bøhler trekker seg.

Det er også noe nær unikt at en sittende LO-leder ikke vil få plass i Aps sentralstyre når Roar Flåthen gir seg for aldersgrensen, og der sentralstyret velges før den nye LO-lederen er på plass. Valget falt på mangeårig førstesekretær i LO og nyvalgt leder i Handel og Kontor Trine Lise Sundnes.

Andre nye i sentralstyret blir Bjørnar Skjæran fra Nordland, foreslått fra samtlige tre nordligste fylkeslag, Else-May Botten fra Møre og Romsdal og Shakeel Rehman fra Østfold.

Hva synes du Jens Stoltenberg bør gjøre hvis statsministerkarrieren ender? Stem her!