– Kan ikke utelukke seksuelt overgrep

En kvinne ble funnet bevisstløs på Grønland i Oslo i natt. I følge politiet dreier det seg om en mulig overfallsvoldtekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Kvinnen som ble funnet bevisstløs på Grønland i Oslo natt til mandag kan ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep, tror politiet.

Kvinnen i 20-årene ble litt før kl. 4.30 natt til mandag funnet bevisstløs av en vekter i Breigata. Hun var påført hodeskader, og er innlagt på Ullevål Universitetssykehus.


Kvinnen var på vei til Grønland, og hadde passert Anker hotell på vei til Breigata.

– Politiet etterforsker dette som en grov voldssak hvor vi ikke kan utelukke at kvinnen er utsatt for et seksuelt overgrep. Kvinnen vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid i en pressemelding.

Politiet er i en innledende etterforskningsfase, og har foreløpig lite informasjon om hva som kan ha skjedd.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha sett denne kvinnen. Tips politiet på telefon: 22 66 96 00

Voldtekt i parkeringshus på Grønland

Natt til søndag anmeldte en kvinne en gruppevoldtekt i et parkeringshus på Grønland.

Kvinnen i 20-årene som møtte på Sentrum politistasjon søndag morgen ved 6-tiden for å anmelde en voldtekt, har forklart at hun samme natt ble kjent med fire menn og en kvinne på Oslo S. Sammen forlot de Oslo S ved stengetid.

Kvinnen har videre forklart at de i flere timer oppholdt seg sammen i området Storgata, Brugata, Vaterland og parkeringshuset på Grønland (med personinngang fra Smalgangen). Kvinnen ble utsatt for voldtekt av flere av mennene inne i parkeringshuset.

Åstedet ble avsperret og det er foretatt kriminaltekniske undersøkelser blant annet med kriminalsøkshund. Politiet innhenter videoovervåking fra de aktuelle områdene.

Videoopptak

– Vi avventer med å offentliggjøre beskrivelser av gjerningsmennene fordi vi ønsker å sammenholde videoopptakene med kvinnens beskrivelser. Vi har godt håp om å finne gjerningspersonene, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid.