Solberg: – Thatcher blant verdens tøffeste kvinner

FORBILDE: Høyre-leder Erna Solberg betegner Margaret Thatcher som en imponerende person. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

– En av verdens fremste kvinnelige politikere og en av de fremste konservative politikerne er gått bort, sier Høyre-leder Erna Solberg om Margaret Thatchers død.

Solberg betegner den tidligere britiske statsministeren som en kompromissløs forsvarer av demokrati og menneskerettigheter.

– Ikke minst var hun en imponerende person, som kom seg opp og fram i et kjønnsdelt land. Hun var blant de tøffeste kvinnene i verdenspolitikken, sier Solberg.

Bakgrunn: Margaret Thatcher er død

Høyre-lederen trekker fram at Thatcher på 1970- og -80-tallet satte sitt preg på politikken langt utover Storbritannias grenser.

– Selv om jeg ikke har vært enig i alt hun gjorde, har hun gjort mye riktig – mer enn hva hun har fått honnør for, sier Solberg.

Også Storbritannias dronning Elizabeth er trist etter å ha mottatt meldingen om Thatchers død, opplyser Buckingham Palace.

– Dronningen var trist over å høre nyheten om baronesse Thatchers død. Hennes majestet vil sende et privat sympatibudskap til familien, heter det i uttalelsen fra det britiske slottet.