Vancouver beste klimaby – Oslo i finalen

Det er ikke røyk, men ren vanndamp som strømmer ut av et avløp i et havnestrøk i Vancouver. Den canadiske storbyen er kåret til verdens beste klimaby i 2013 og hedres for sin offensive og helhetlige strategi i kampen for et bedre klima, ble det kunngjort tirsdag. Oslo var blant de fem finalistene som ikke nådde opp, sammen med Uppsala, New Delhi, San Francisco og italienske Forli. Foto: Andy Clark / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Den canadiske byen Vancouver er kåret til verdens beste klimaby. Oslo var blant de fem finalistene som ikke nådde opp i kampen om tittelen Earth Hour Capital 2013.

Uppsala i Sverige, Forli i Italia, New Delhi i India og San Francisco i USA kom også til finalen, som ble avgjort tirsdag.

Juryen var enstemmig i sitt valg av Vancouver, heter det i en pressemelding fra Verdens naturfond WWF.

– Juryen hedrer Vancouver for dens ambisjoner om å bli verdensleder innen klimasmart byutvikling. Byen har en helhetlig overordnet strategi, som imponerer spesielt på områder som kollektivtrafikk og energi, går det fram av pressemeldingen.

Les også: Norge og EU varsler førstehjelp for klimaet

– Blant målsettingene er at innen 2020 skal alle nye bygninger i byen være karbonnøytrale. Innbyggerne skal foreta over halvparten av sine reiser til fots, på sykkel eller med kollektive transportmidler, og antallet «grønne» arbeidsplasser skal fordobles, heter det videre.

Til sammen deltok 66 byer verden over i kampen om å bli utpekt til beste klimaby.

Disse byene ble bedt om å legge fram planer for klimatiltak og opplysninger om i hvilken grad planene er satt ut i livet.

Les også: Klimaforskere varsler mer ekstremvær