Hells Angels-rettssaken har startet

Åtte menn med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels i Tromsø er tiltalt for brudd på narkotikaloven etter den såkalte mafiaparagrafen. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix Les mer Lukk

Åtte menn med tilknytning til Hells Angels møtte mandag formiddag i Nord-Troms tingrett, tiltalt for organisert narkotikahandel.

Rettssaken startet mandag klokken 10. Det er satt av seks uker til det som er en av de mest omfattende narkotikarettssakene i Nord-Norge.

Åtte menn med tilknytning til motorsykkelklubben Hells Angels er tiltalt for brudd på narkotikaloven etter den såkalte mafiaparagrafen.

Tiltalen mot dem ble tatt ut av Statsadvokaten i Troms i september i fjor.

Politiet mener de åtte har drevet et narkotikanettverk som har smuglet hasj og amfetamin langs en rute fra Oslo til Nord-Norge.

Flere av de tiltalte risikerer mellom tre og 20 års fengselsstraff.

Les også:Hells Angels trekker Island for EFTA-domstolen

Statsadvokat Hugo Henstein understreket i sitt innledningsforedrag mandag at det ikke er Hells Angels som klubb som står på tiltalebenken, skriver Nordlys.

– Det er et viktig poeng at det er enkeltindivider som er tiltalt, ikke noen klubb. Tilknytningen til denne klubben er likevel nødvendig å belyse i en del av bevisførselen. Tiltalte har relasjon til klubben, og flere møter har skjedd på klubbhus, sa Henstein.

Blant de tiltalte er den 50 år gamle lederen av Hells Angels i Nord-Norge. Hans forsvarer Knut Smedsrud var i sitt innledningsforedrag også opptatt av å understreke at det er snakk om enkeltmennesker.