Finalehelten: – Har knapt spilt bedre

Trym Bilov-Olsen leverte en knallkamp da FyllingenBergen tok NM-gull med 22-19 over Elverum i Oslo Spektrum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Trym Bilov-Olsen (23) var med åtte scoringer sterkt delaktig i at NM-gullet i håndball gikk til FyllingenBergen søndag.

– Jeg har ikke spilt som dette etter at jeg kom til Fyllingen. På seniornivå har jeg knapt spilt bedre noen gang, gliste åttemålsscoreren overfor NTB etter 22-19-triumfen i cupfinalen mot Elverum.

Bilov-Olsen kom til FyllingenBergen fra Runar før fjorårssesongen. Han kunne ikke bedt om bedre klaff i bergenslagets første finale siden 2007.

– Jeg hadde en periode i Runar der jeg scoret en del mål. Da ble det også vel mye skudd. Jeg har prøvd å gjøre om spillestilen min og bli mer playmaker.

– Men jeg har savnet den gamle spillestilen, som var å gå for gull. I dag var det enten gull eller granbar, og det var bra at det endte med gull, konstaterte finalens toppscorer.

Populær kar

Sandefjord-gutten fikk gratulasjoner fra foreldrene sine, mer profilerte motspillere og TV-kommentatorer under samtalen med NTB.

Nå skal vi klinke til like mye på banketten som vi gjorde på banen, avsluttet Bilov-Olsen.

FyllingenBergen åpnet finalen best, men kom likevel på etterskudd da Elverum spilte seg opp til ledelse 6-3. Derfra kviknet de blåkledde fra Bergen til igjen og tok tilbake initiativet.

– Vi brente fem hundreprosentsjanser fra vi ledet 6-3. At det skulle bli en tøff kamp visste vi, men problemet vårt var helt klart at vi ikke satte sjansene, sa Elverum-trener Christian Berge til NTB.

Da lagene gikk i garderoben ledet FyllingenBergen med 14-11 over østerdølene.

Tre utvist samtidig

De første minuttene av annen omgang ble preget av mange utvisninger. FyllingenBergen hadde hele tre spillere ute samtidig med to minutters benkestraff.

Utrolig nok klarte ikke Elverum å redusere en eneste gang i løpet av denne tiden. I stedet scoret Andreas Gjeitrem til 18-13 for bergenserne i undertall fire mot seks.

– Dette er en av de svakeste kampene vi har spilt i år hvis vi tenker på angrepsspillet. Vi ble stresset av at vi måtte hente opp ledelsen deres hele tiden, mente Christian Berge.

Avstanden mellom lagene ble værende på 4-5 scoringer fram til det gjensto drøyt ti minutter. Da gjorde Elverums Magnus Gullerud 17-20 og ga de høylytte Elverum-tilhengerne et håp om en sluttspurt.

Det skulle bli enda jevnere også, men da FyllingenBergen-målvakt Daniel Bergquist plukket en avslutning fra Steffen Stegavik på stillingen 19-21 var finalen i realiteten avgjort.

Toppscorer Bilov-Olsen ordnet så 22-19 med mindre en to minutter igjen. Det sto seg ut spilletiden i Oslo Spektrum.