Marit Nybakk vant kampvotering i Oslo Ap

SEIRENDE UT: Marit Nybakk vant kampvoteringen på nominasjonsmøtet i Oslo Ap tirsdag kveld. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix) Les mer Lukk

Marit Nybakk ble tirsdag kveld nominert på sikker plass på Oslo Aps liste til neste års stortingsvalg. Hun vant kampvoteringen om sjetteplassen mot Karin Yrvin.

– Oslo Ap har fantastiske lokallag. Det er en enorm tillit som er vist meg, sier Nybakk til NTB.

Opptellingen viste en klar seier over nominasjonskomiteens kandidat med 185 mot 108 stemmer.

Marit Nybakk har sittet på Stortinget i hele 26 år og er den kvinnen med lengst fartstid på Løvebakken. Nå får hun ytterligere fire år som representant på Oslo-benken.

- En veldig lettelse

Komiteen hadde opprinnelig Nybakk på en sikker fjerdeplass, men på neste listeforslag var hun fjernet fullstendig med den begrunnelsen at det var behov for fornyelse. Alle de ni øverste på listen søkte gjenvalg.

Men dette grepet ble kraftig kritisert under debatten tirsdag, og Grorud Ap fremmet Nybakk som et benkeforslag.

– Jeg kjenner en veldig lettelse. Det var svært tungt da det andre listeforslaget ble sendt ut. Fornyelse betyr ikke bare nye personer, men også evnen til å tenke nytt. Jeg skal vise meg tilliten verdig, sier Nybakk.

Wickholm vant

På de tre øverste plassene valgte nominasjonsmøtet Jens Stoltenberg, Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre. Deretter fulgte Marianne Marthinsen og lederen av Oslo Ap, Jan Bøhler. Ingen av disse hadde motkandidater.

Det ble imidlertid kampvotering også om sjuendeplassen på listen.

Nominasjonskomiteen hadde levert en dissens på denne plassen; et flertall ville ha Håkon Haugli, mens mindretallet ønsket seg Truls Wickholm.

Wickholm, som er fagbevegelsens mann og den eneste på listen med fagbrev, gikk seirende ut av kampvoteringen.