Mann pågrepet, mistenkt for bussbombe i Tel Aviv

Israelske bombeeksperter undersøker bussen som ble utsatt for et bombeangrep i Tel Aviv onsdag. Foto: Nir Elias / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Israelsk politi har pågrepet en israelsk araber som mistenkes for å ha plassert en bombe på en buss i Tel Aviv onsdag.

Mannen ble pågrepet onsdag kveld, opplyser kilder til Reuters.

Også en rekke palestinere med tilknytning til Hamas og Islamsk hellig krig er blitt pågrepet på Vestbredden mistenkt for å ha rekruttert mannen til å plassere bomben på bussen, ifølge politiet.

Polititalsmann Micky Rosenfeldt sier den israelske araberen varslet palestinere på Vestbredden da bomben var på plass om bord i bussen, og at de deretter utløste den ved hjelp av en mobiltelefon.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mange som er blitt pågrepet eller hva de heter, skriver Reuters.

– Etterforskningen pågår fortsatt, og det er ventet flere pågripelser, skriver den israelske etterretningstjenesten Shin Bet i en uttalelse.

Torsdag opplyste den israelske hæren at 55 palestinere mistenkt for tilknytning til militante grupper, var blitt pågrepet på Vestbredden. Hæren sa da at aksjonen ble gjennomført som følge av «terroraktivitet og vold» på Vestbredden den siste tiden.

Minst 15 personer ble såret i bombeeksplosjonen som fant sted i Tel Aviv bare timer før våpenhvileavtalen mellom Hamas og Israel ble inngått onsdag.