Sakkyndige: Drapstiltalt 19-åring har personlighetsforstyrrelser

Politiet satte inn alle tilgjengelige mannskaper i å etterforske drapet på 98 år gamle Hilda Feste i omsorgsboligen på Oshaugen i Os kommune i Hordaland i januar i år. Nå mener to sakkyndige at den drap- og voldtektstiltalte 19-åringen i saken lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Les mer Lukk

19-åringen som er tiltalt for drapet på Hilda Feste (98), lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de to sakkyndige i saken. De to har tidligere vurdert ham som tilregnelig.

Den 19 år gamle mannen er tiltalt for voldtekt og drap på 98 år gamle Hilda Feste i januar i år. Mannen sier han ikke husker noe fra kvelden drapet skjedde og nekter for å ha noe med det å gjøre.

To sakkyndige har undersøkt den nå 19 år gamle mannen og vurdert ham som tilregnelig.

– Jeg har fulgt rettsforhandlingene i en uke og har vurdert tiltalte opp mot kriteriene for dyssosial personlighetsforstyrrelse. Min oppfatning er at han fyller kriteriene for det, sier psykiatrispesialist Jan Øystein Berle i Nordhordland tingrett mandag, ifølge VG.

Kjennetegn på dyssosial personlighetsforstyrrelse er blant annet en kald likegyldighet for andres følelser, markert og vedvarende ansvarsløs holdning, manglende evne til å opprettholde varige forhold, lav terskel for voldsbruk og frustrasjon, manglende evne til å føle skyldfølelse og markert tendens til å gi andre skylden.