Norsk Tipping: - Må være unikt

TOPPGEVINST: 19-åringen fra Hordaland var alene om å ha syv rette lørdag kveld. Sånt blir det penger av. (Arkivfoto: NTB scanpix) Les mer Lukk

19-åringen som i helgen vant vel 12 millioner i Lotto er den tredje lottomillionæren i samme familie. For tre år siden vant søsteren hans 8,2 millioner, og for seks år siden vant faren 8,4 millioner.

Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping sier til Bergens Tidende at han ikke vet helt hva han skal tro.

– Jeg husker godt historien da hans søster vant, etter at faren hadde vunnet tidligere. At hennes bror nå vinner, gjør at man må klype seg i armen, sier kommunikasjonsrådgiveren.

- Beviser at alt er mulig

Han forteller at det gjennom årenes løp har vært flere utrolige Lotto-historier.

– Vi har hatt tilfeller der personer har vunnet to ganger, og ulike varianter der samboerpar har vunnet hver sin gang. Men dette må være unikt, og beviser bare at alt er mulig, sier han.

19-åringen selv tar gevinsten med stor ro. Han jobber som lærling i Austevoll kraftlag og har ingen planer om å slutte. Han unnet seg ikke engang en fridag for å feire gevinsten.

– Jeg har egentlig litt dårlig samvittighet for å vinne så mye penger. Det er sikkert noen som hadde trengt pengene mer enn meg, sier han til Bergens Tidende.

Les også: 19-åring trodde ikke han hadde vunnet

Ut -av-seg-selv-opplevelse

Den nøysomme unge mannen har heller ingen planer om å flytte hjemmefra og den elleve år gamle bilen han eier vil han beholde til den ikke virker lenger.

Det var Atle Jensen, i Norsk Tipping, som fikk den hyggelige oppgaven med å ringe den unge mannen fra Austevoll lørdag kveld.

- Da jeg ringte, sa han at dette ville han sjekke selv. Han stolte ikke helt hundre prosent på meg, og det skjønner jeg egentlig, sier Jensen til bt.no.

- Han ble veldig, veldig overrasket og trodde ikke det var sant. Jeg tror han fikk en «ute-av-seg-selv»-opplevelse, legger Jensen til.

Les også:

Ryddet rommet - fant halv million kroner

Lotto-millionæren «Fredrik» var et PR-stunt

Norsk Tipping-ansatt vant jackpot


Les flere nyheter