Tre siktede avhørt etter drap i Larvik

Politiets tekniker undersøker stedet der en 35 år gammel mann ble skutt og drept ved et motell utenfor Larvik natt til mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

De to mennene og kvinnen som ble pågrepet etter at en 35-åring ble drept på et motell i Larvik natt til mandag, ble avhørt mandag. De er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

– Vi har avhørt de tre siktede. Vi har også jobbet videre med vitneavhør og innhenting av tekniske spor. Tirsdag fortsetter vi innsatsen med full styrke, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt til NTB.

De tre blir trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Den 35 år gamle mannen ble skutt og drept natt til mandag, i det VG beskriver som et kriminelt oppgjør. Politiet vil ikke bekrefte dette, men sier det «synes å ha vært kontakt» mellom de involverte.

– Jeg kan ikke si noe mer detaljert om hva slags kontakt det er mellom dem. Det er noe av det etterforskningen må bringe på det rene, sa stasjonssjef Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Les også: - Våknet av redselsfulle skrik

Tre pågrepet

Skytingen fant sted på Holms Motell, som ligger rett nord for Larvik sentrum, og det var en beboer på stedet som meldte fra. Vitner forsøkte å ta hånd om den sårede mannen, men livet hans sto ikke til å redde, og han ble erklært død på stedet.

To menn og en kvinne ble pågrepet ved 4.30-tiden natt til mandag. De to mennene er tidligere dømt for flere volds- og vinningsforbrytelser. Også den drepte mannen er domfelt tidligere, først og fremst for vinningsforbrytelser.

– Det er også snakk om noen narkotikatilfeller, utdyper Pedersen, men han kan ikke si om det er funnet narkotika på åstedet.

– Alle er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, sier stasjonssjefen.

Ber om tips

35-åringen skal ha blitt skutt minst to ganger i ryggen. Vitner har fortalt om «flere skudd», men Pedersen vet ikke nøyaktig hvor mange skudd som ble avfyrt.

Politiet har foreløpig ikke funnet skytevåpenet, og har bedt Kripos om bistand i den tekniske etterforskningen.

– Vi har blant annet et åsted og en bil som må undersøkes, pluss flere andre tekniske undersøkelser, forklarer Pedersen.

Han ønsker ikke å si noe konkret om hvilke opplysninger politiet sitter på, men sier de fortsatt er interessert i å hente inn informasjon om hva som skjedde på Holms Motell.

– Det gjelder særlig bevegelser i tiden mellom klokken 2 og klokken 4 natt til mandag, sier Pedersen.

Les flere nyheter