Ny islamfiendtlig kampanje i New York

Oppildner til mer hellig krig: Islamister omtales som «villmenn» i annonser som henges opp på t-banen i New York mandag. Foto: Faksmile fra ADFIs hjemmeside. Les mer Lukk

En islamfiendtlig gruppe i USA vil mandag starte en annonsekampanje på undergrunnsbanen i New York der muslimer blant annet blir karakterisert som «villmenn».

«I enhver krig mellom den siviliserte og villmannen, støtt den siviliserte» og «Støtt Israel, bekjemp jihad» heter det blant annet i annonsene, som er betalt av gruppa American Freedom Defense Initiative (AFDI).

Dette kommer på toppen av all uroen som er utløst av franske karikaturtegninger av profeten Muhammed og en islamkritisk film i USA.

Les også: - Tørster etter å ta hevn

Hellig krig på t-banen

Lederen for gruppa AFDI er en av antijihadismens forgrunnsfigurer, Pamela Geller. Hun forsvarer bruken av ordet 'villmann' med at uskyldige sivile ofte er ofre for ytterliggående islamisters jihad – hellig krig.

Til CNN sier Geller at hun kjører kampanjen «fordi hun kan». ADFI måtte imidlertid gå til retten for å tvinge transportmyndighetene i New York til å akseptere annonsene.

Les også: - Sataniske vers ville ikke blitt utgitt i dag

Hetset AUF

Geller ble blant annet kjent etter Utøya-massakren i fjor, da hun i et blogginnlegg omtalte AUFs sommerleir som «en antisemittisk indoktrineringsleir». Hun har også fornektet folkemordet i Srebrenica, som hun kaller en myte, skriver den svenske organisasjonen Expo, som gransker høyreekstreme aktiviteter, på sine nettsider.

Les flere nyheter