Russland og Saudi-Arabia presser YouTube

Saudi-Arabia og Russland truer med å blokkere sine innbyggeres tilgang til YouTube dersom den islamkritiske filmen «Innocence of Muslims» ikke fjernes.

Russisk påtalemyndighet anser videoen, som har utløst voldelige protester i mange muslimske land, som ekstremistisk og har bedt en domstol forby den.

En ny lov som trer i kraft i Russland 1. november pålegger internettleverandører å fjerne tilgangen til innhold som er forbudt i Russland.

– På grunn av denne videoen, kan YouTube komme til å bli sperret over hele Russland, sier kommunikasjonsminister Nikolaj Nikiforov på Twitter tirsdag.

Les også: Nye voldsomme protester mot islamfiendtlig film

Google, som eier YouTube, har allerede avvist en forespørsel fra regjeringen i USA om å fjerne videoen. Selskapet har imidlertid gått med på å blokkere tilgangen til den i en rekke muslimske land, blant dem Egypt og Libya.

Saudi-Arabias har samtidig bedt Google sperre alle YouTube-lenker til filmen.

– Dersom denne anmodningen ikke blir fulgt, blir hele YouTube stengt, heter det i en melding fra det statlige nyhetsbyrået SPA tirsdag.

Les også: Rushdie: - Sataniske vers ville ikke blitt publisert i dag

Den omstridte filmen, som gjør narr av muslimenes hellige profet, har utløst uro i en rekke land siden et utdrag tekstet på arabisk dukket opp på YouTube denne måneden. Minst 30 mennesker har mistet livet i urolighetene, blant dem USAs ambassadør til Libya.

Afghanistan stengte YouTube allerede for en uke siden, i frykt for at afghanere skulle få adgang til filmen.

Les flere nyheter her