Jenta i pakistansk blasfemisak får trolig gå

Den kristne pakistanske jenta Rimsha Masihs advokat Tahir Naveed Chaudry snakker med mediefolk i Islamabad. Rimsha anklages for blasfemi og har nå sittet fengslet i rundt tre uker. Foto: Faisal Mahmood / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Rimsha Masih, den pakistanske jenta som anklages for blasfemi, kan bli løslatt mot kausjon senere denne uken. Et medlem av regjeringen i Islamabad sier det er «godt håp» om at hun får gå.

Jenta, som lider av Downs syndrom, er anklaget for å ha brent ark med vers fra Koranen. Fengslingen av Rimsha har vakt internasjonale protester, og tirsdag antydet en minister at hun vil bli løslatt.

– Dessverre har det vært streik blant advokatene, og det skapte problemer som gjorde det umulig å fortsette behandlingen av saken. Men vi har sterkt håp om at hun vil bli løslatt kommende fredag, sa minister for nasjonal harmoni Paul Bhatti.

Les også: - Imam plantet falskt blasfemi-bevis på kristen jente

Saken tok en uventet vending sist lørdag, da imamen som først forklarte seg for politiet om saken, innrømmet å ha tuklet med bevisene. Hafiz Mohammed Khalid Chrishti medga at han la sider fra koranen i asken for å «styrke bevisene» mot Rimsha.

Imamen er pågrepet, men det er ifølge nyhetsbyrået AFP sjelden noen blir tiltalt for å ha forfalsket bevismateriale i Pakistan.

Paul Bhatti, som er eneste kristne medlem av den indre regjeringen i Pakistan, sier pågripelsen av imamen er en advarsel til hans likesinnede.

Les flere nyheter her