Etterforsker skadeskyting av bjørn i Saltdal

POTENSIELT FARLIG: En skadeskutt bjørn jaktes på i Nordland etter at den ble skadeskutt av en bonde. (Illustrasjonsfoto: Colourbox) Les mer Lukk

Bjørnen som ble skutt etter å ha drept en sau i Saltdal i Nordland søndag, går fortsatt løs i skogen. Imens har politiet opprettet sak mot mannen som skjøt.

Lensmann Petter Grønås sier til Avisa Nordland at de ønsker å få klarhet i hvorvidt mannen fra Øvre Saltdal hadde rett til å skyte bjørnen. Han meldte selv fra til politiet om det mislykkede skuddet.

Statens naturoppsyn har sammen med politiet satt i gang jakt på bjørnen. Det søkes etter bjørnen med helikopter og hund, men mandag ettermiddag var letingen resultatløs. Letingen fortsetter videre.

Skadeskytingen skjedde da bjørnen søndag angrep sauer i Evensdal, nord for Solvågtinden i Saltdal kommune. Politiet ber folk i området være oppmerksomme.

– Bjørnen kan ha gått langt etter at den ble truffet av et skudd søndag formiddag. Den kan være farlig, advarer politiadvokat Margrethe Torseter i Salten politidistrikt.

Til Dagbladet opplyser Torseter at det er et potensielt stort område bjørnen kan oppholde seg i.

- Den kan befinne seg i et lite befolket område mot svenskegrensa, men så er det også Saltdal, et lite tettsted den andre veien, sier hun.

Les også:

Her kan du møte på bjørn i Norge

- Isbjørn formet av krysning med brunbjørn

Les flere nyheter