Ambulanse snudde på vei til selvmord

En ambulanse på vei til en medikamentoverdose, snudde da pasienten selv ringte for å avlyse nødhjelpen. Pasienten døde, og hendelsen undersøkes nå av Fylkesmannen i Nordland.

Pasienten selv varslet om at han hadde tatt store doser medisiner, men før ambulansen nådde fram, ringte pasienten tilbake og forklarte han at han hadde lest på pakken at dosen ikke var farlig likevel, skriver VG.

Ambulansen snudde, til tross for at mannens historikk viste flere lignende tilfeller tidligere. Så kom en ny telefon til 113 om at pasienten var funnet livløs, og livet sto ikke til å redde.

– Vi har meldt en sak til helsetilsynet, og så må de se på og vurdere den, sier avdelingssjef for akuttområdet på Helgelandssykehuset, Trond M. Elsbak.

Les også: Korrekt behandling kunne hindret 68 selvmord

Sykehuset har selv har gjort en intern gransking og har kommet til at det er mulig svikt knyttet til om de to AMK-operatørenes opptreden.

Tilsynssaken er ikke avsluttet, men i et brev til Helgeland politidistrikt skriver fylkeslegen at behandlingen av pasienten er et avvik fra god praksis. Fylkeslegen mener likevel ikke det er et resultat av grov uaktsomhet som bør bli en straffesak hos politiet.

Les også: Nordmenn er redd for å bli skadet på sykehus

Les flere nyheter