Full stans i 34 veiprosjekter

STOPPER OPP: En oversikt viser at 13 veier er utsatt på grunn av lokale krangler om blant annet trasévalg og bompengefinansiering. (Foto: NTB Scanpix) Les mer Lukk

Bilistene venter på at veiprosjekter landet rundt skal bli ferdige, men må trolig smøre seg med tålmodighet. Det er full stans i 34 prosjekter.

– Jeg synes det er sløsing med fellesskapets ressurser å utrede traseer gang på gang. De lokale diskusjonene fører til at man ikke får satt i gang med noen ting. Det synes jeg er leit, sier hovedtillitsvalgt Siw Tyldum i Norges Ingeniør- og teknologiorganisasjon (NITO) for Statens vegvesen til VG.

Tyldum påpeker at over 1 milliard veikroner står ubrukt, noe samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) avviser.

– Pengene vi bevilger til vei og bane, blir brukt til vei og bane. Jeg kan ikke gå god for Siw Tyldums påstand. Om det finnes en krone som ikke er brukt i 2011 der den skulle, så blir den brukt året etterpå. Det er ikke noe som heter ubrukte kroner, sier Kleppa.

Les også: Snittfarten på Europaveien er nesten 40 km/t under anbefalt

En oversikt VG har samlet, viser at 13 veier er utsatt på grunn av lokale krangler om blant annet trasévalg og bompengefinansiering. Ti prosjekter er klare for oppstart, men utsatt på grunn av manglende finansiering, og elleve 11 prosjekter er utsatt på grunn av uforutsette forhold.

Ett av prosjektene er nye E8 i Troms som bilistene har ventet i 24 år på.

Les også:

Tidspress på bussjåførene undergraver sikkerheten

Veier på venteliste


Les mer motorstoff

Les flere nyheter