Ensom norsk kamp i Argentina

VANT I PORTUGAL: Mads Østberg, her fra rally Sverige, har antageligvis kastet lua og er eneste gjenværende nordmann i rally Argentina etter at Petter Solberg måtte gi seg. (Foto: NTB Scanpix) Les mer Lukk

Mads Østberg kjemper en ensom norsk kamp i teten i Rally Argentina, etter at Petter Solberg er ute av tetkampen med brukket styrestag, og ligger på 4.-plass.

Han hadde, sammen med kartleser Jonas Andersson, tatt sikte på en plassering blant de fire beste før start i dette rallyet, og den målsettingen har han allerede oppnådd. Han ligger riktignok 1.18 minutt bak teten, men han har tre minutters margin tilbake til føreren på femteplass, så fjerdeplassen virker temmelig sikker i øyeblikket. Derfor er unggutten veldig fornøyd til nå.

– Når vi er på fjerdeplass med så god margin må vi si oss fornøyde. Samtidig har det vært enkelte problemer underveis, som heldigvis har vært enkle å justere på service, sa Østbergs teamsjef Morten Østberg, etter fredagens kjøring.

Løse veier

Han la til at det ikke hadde vært en feilfri dag rent teknisk, men kjøringen til Østberg hadde vært bortimot prikkfri, og derfor var også resultat godt.

En del regn de siste dagene har gjort veiene løse. Derfor har det vært lett å komme ut av idealsporet, noe som har ført til at en rekke kjørere har måtte bryte rallyet allerede fredag, den første virkelige konkurransedagen.

Østberg hadde tredje- og fjerdeplass som beste plassering på de fartsprøvene som ble gjennomført fredag, og han avsluttet med femteplass på den aller siste av fredagens prøver.

Bånn gass

Selv om målet rent plasseringsmessig er nådd for Mads Østberg i Argentina, har ikke teamet hans tenkt å ligge på latsiden.

– Vi har bestemt oss for å gi mer. I morgen er det fullt fokus på å hente inn sekunder på Dani Sordo (Spania), som ligger på plassen foran, sa temasjef Morten Østberg i en pressemelding sent fredag.

Les mer om motor

Les flere nyheter