Vitne: – Assosierte det til jordskjelv

FORTALTE SIN VERSJON: Lars Erik Holte var på vei hjem fra jobb da bomben eksploderte i regjeringskvartalet 22. juli 2011. Fredag vitnet han i sal 250 i Oslo tinghus. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

25 år gamle Lars Erik Holtet hadde gått av jobb som arrestforvarer i Oslo tinghus da bomben i regjeringskvartalet eksploderte 22. juli.

– Jeg var ferdig på jobb her i Oslo tinghus og skulle ta bussen hjem, forklarte Holtet.

Han hadde gått gjennom VG-bygget og var på vei ut av døra til Akersgata da det smalt.

– Det ble helt stopp, for plutselig så er jeg inne i VG-bygget igjen, beskrev han.

- Jeg ble stående fast

Han hørte ikke noe smell, men kjente at eksplosjonen kom.

– Det var akkurat som om noen trykte stopp på meg, og jeg ble på en måte stående fast. Det neste jeg husker da, er at jeg står på alle fire eller halvveis nede inne i VG-bygget. Det var mange tanker som strømmet gjennom hodet, men vanskelig å forstå hva jeg skulle assosiere det med, kanskje jeg kunne assosiere det med jordskjelv, jeg hørte ikke noe smell, men merket skjelvinger inne i VG-bygget. Og så begynte det å komme haglende glassplater ned fra bygget, sa Holtet.

Han løp deretter bort til Narvesen inne i VG-bygget hvor han satte seg ned på en benk.

– Da begynte jeg å gå igjennom meg selv, først tenkte jeg at dette gikk fint, så merket jeg at det rant blod fra hodet. Jeg hadde flere kutt og et kutt nede ved ankelen hvor jeg blødde kraftig, sa Holtet.

Les også: Breivik smilte av berretningene

- Tenker fortsatt på det

Han fikk kontakt med en som jobbet i Narvesen som ringte etter ambulanse.

– Hun kom ut med papir til meg. Etter det hjalp hun meg ut igjen i Akersgata hvor jeg møtte to kolleger som hjalp meg bort til Finansdepartementet hvor jeg fikk satt meg ned. Det var opprettet en liten skadesone der, sa Lars Erik Holtet.

På spørsmål fra aktor Inga Bejer Engh sa Holtet at han ikke har fått plager av opplevelsene.

– Jeg har ikke hatt noen psykiske plager i det hele tatt. I dag har jeg det kjempebra. Om jeg ser stillestående biler med nødblink, så tenker jeg på det, men jeg vil ikke si at jeg har psykiske problemer for det, sa han.

Les også:

Les Breiviks forklaring ord for ord

Les alt om 22. juli

Les flere nyheter