Taushet er gull for Mourinho

Real Madrid-trener José Mourinho har tapt tre av fem semifinaler i mesterligaen før avgjørelsen mot Bayern München faller onsdag. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

«Hjemme» i La Liga har José Mourinho holdt kjeft til gull. I mesterligaen tvinges Real Madrid-treneren til å gi lyd.

Tvunget av UEFAs regler måtte Real Madrid-treneren svare for seg dagen før siste finalebillett deles ut. Seier må til mot Bayern München onsdag for at «den spesielle» får ta med seg elevene tilbake til finalen i München etter 1-2-tap samme sted forrige uke.

Tre av fem semifinaler i mesterligaen er tapt hittil av Mourinho, som vant turneringen med Porto i 2004 og Milan i 2010.

– Jeg har ikke vært spesielt heldig i tidligere semifinaler. Jeg tapte en på at ballen ikke ble dømt over mållinjen og en annen på straffespark. I fjor (mot Barcelona) tapte jeg på det alle vet hva er, sa Mourinho på pressekonferansen tirsdag.

Les også: Chelsea eier fortsatt Mourinho

Treneren henviser til det han mener er en sammensvergelse i UEFA om at Barcelona skal favoriseres i mesterligaen. Påstanden ble ikke tatt vel imot av Det europeiske fotballforbundet.

– Denne gangen håper jeg på seier selv om vi tapte første kamp på grunn av en scoring som var offside. Dommeren var veldig god, men han gjorde en feil slik alle kan gjøre – meg selv inkludert.

Real Madrid har vunnet ti av de siste elleve hjemmekampene i mesterligaen. 22 scoringer er det blitt på Santiago Bernabéu.

Mot tysk motstand er det blitt 17 seirer og tre uavgjorte på 22 kamper.

Les også: Mourinho: - Vi får kritikk uansett

Sist lørdag ble det seier i La Liga mot Barcelona. Dermed ble klubbens første seriemesterskap siden 2008 langt på vei sikret.

Flere uker er gått siden Real-bossen sist pratet med spanske medier på hjemmebane. Tirsdag hintet han tydelig til hva alle har lurt på: Forlater han Madrid?

– Jeg har en kontrakt, og det er ingen grunn til å bryte den.

Kontrakten varer til 2014.

Les flere nyheter