Berlusconi forteller om «burleske leker»

Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel. Foto: AP / Scanpix. Les mer Lukk

Unge kvinner i nonnedrakt som deltok på Silvio Berlusconis fester, var bare med på en «burlesk lek», sier Italias tidligere statsminister.

Berlusconi forklarte seg fredag for første gang i retten om festene hvor flere titalls kvinner skal ha blitt betalt for sex.

Selv er Berlusconi tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel.

Han anklages også for maktmisbruk da han angivelig fikk politiet til å løslate Mahroug, populært kalt «Ruby hjerteknuseren», da hun ble pågrepet for tyveri.

– I mitt hus var det bare elegante middager, og etter middagen gikk vi noen ganger i teateret, sa den 75 år gamle politikeren og mediemogulen til reportere under en pause i rettssaken.

Les også: Nye historier i retten om Berlusconis fester

Tidligere denne uka fortalte modellen Imane Fadil om kvinner i nonnekostymer som strippet for den tidligere statsministeren. Kvinner på festen fikk penger for å ha sex med Berlusconi, ifølge Fadil.

Berlusconi har avvist alle anklager, og da han ble spurt ut om nonnekostymene, svarte han: – Vi lekte burleske leker.

Berlusconi måtte også forsvare seg mot beskyldninger om at han har forsøkt å betale tre kvinnelige vitner i saken for å holde munn. Ifølge avisa Corriere della Sera skal Berlusconi ha betalt i alt 950.000 kroner til de tre kvinnene.

– Jeg betaler for disse kvinnene fordi livene deres er blitt ødelagt av denne rettssaken, sa Berlusconi i retten. (©NTB)