Strauss-Kahn i avhør om prostitusjonsring

Your browser doesn't support HTML5 video.

I avhør om prostitusjonsring
Tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ble tirsdag avhørt fordi han skal ha vært med på sexorgier med prostituerte som ble betalt av to forretningsfolk.

Strauss-Kahn ble avhørt som mistenkt og ikke som vitne, opplyser fransk påtalemyndighet.

Politiet etterforsker om prostituerte er blitt betalt for tjenester på fester som Strauss-Kahn har deltatt på i Paris og Washington. Den angivelige prostitusjonsringen skal ha hatt sin base i Lille, hvor også tirsdagens avhør fant sted.

Se video: I avhør om prostitusjonsring

62-åringen vil nå bli holdt tilbake under mistanke om «medvirkning til hallikvirksomhet» og misbruk av selskapsmidler. Han risikerer å bli siktet i saken og kan bli holdt tilbake i inntil 96 timer.

Sakens kjerne er om Strauss-Kahn visste at kvinnene som holdt ham med selskap på fester, restauranter, hoteller og swingersklubber i Paris, Washington og en rekke europeiske hovedsteder, var prostituerte som fikk betaling.

Men Strauss-Kahn hadde ingen grunn til å mistenke at kvinnene var prostituerte, har den tidligere toppolitikerens advokat Henri Leclerc sagt.

Karrierestopp

Etterforskerne ønsker også å finne ut om Strauss-Kahn visste at kvinnene ble betalt med penger hans verter hadde svindlet til seg fra franske selskaper.

Les også: Strauss-Kahn slipper ny rettssak

Dominique Strauss-Kahn var sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF) og var ventet å bli det franske sosialistpartiets kandidat i årets presidentvalg. Men karrieren tok brått slutt da han ble anklaget for voldtekt av en hotellansatt i New York. Påtalemyndigheten henla denne saken.

Strauss-Kahn innrømmer at han har hatt et utsvevende sexliv, men avviser at han har vært involvert i hallikvirksomhet eller korrupsjon. Han antyder at han kommer til å benekte å ha gjort noe kriminelt.

Sentrert i Lille

Saken Strauss-Kahn nå er avhørt i, er kjent som «Carlton-affæren» i Frankrike, fordi den gjelder hendelser som skal ha funnet sted på et Carlton-hotell i Lille nord i landet.

Les også: Strauss-Kahn konfronteres på nytt med voldtektsanklager

Totalt er åtte personer siktet i saken, blant dem tre ansatte fra hotellet, en ledende lokal advokat og byens visepolitimester. Også to forretningsfolk, den ene av dem med bånd til Sosialistpartiet, er siktet i saken.

Den siste sexfesten skal ha funnet sted under en reise til IMF-hovedkvarteret i Washington 11.-13. mai i fjor. Dagen etter ble voldtektsanklagene mot Strauss-Kahn kjent.

Les også:

Strauss-Kahn påberoper seg diplomatisk immunitet

Strauss-Kahn: - Jeg sviktet

Les flere nyheter her