Norsk organisasjon fortsetter støtte til bosettere

En jødisk skolegutt fra en settlerfamilie løper nær ruinene av en revet midlertidig bosetning på Vestbredden. Foto: Scanpix/Reuters. Les mer Lukk

Den norske organisasjonen Karmel-instituttet vil fortsette å gi gaver til jødiske bosettere på den okkuperte Vestbredden, selv om slike gaver ikke lenger skal være skattefrie.

Stortinget har vedtatt en endring i skatteloven slik at Finansdepartementet får adgang til å utelukke organisasjoner fra gavefradragsordningen om de bidrar til handlinger som er i strid med folkeretten.

Statssekretær Roger Schjerva (SV) i Finansdepartementet sa tidligere i år at de ble oppmerksom på at norske organisasjoner ga gaver til bosetninger på Vestbredden for flere år siden, og at Karmel-instituttet var en av dem som var i bildet.

Les også: Palestinerne jubler for FN-søknad

Leder i Karmel-Instituttet, John Skåland, sier til Dagen at de ikke har hørt et ord fra myndighetene om at gavene deres ikke lenger skal være skattefrie.

– Dette betyr at vi fortsetter som før også i 2012. Vi vil helt klart holde fram med å gi penger til bosetterne i Judea og Samaria (Vestbredden). Derfor vil jeg oppfordre våre venner til å gi skattefrie gaver til jødiske bosettere mens de fortsatt har anledning, sier han.

Karmel-Instituttet har i år samlet inn rundt 1 million kroner til jødiske bosettere på palestinske områder som er okkupert av Israel.

Les flere nyheter