Nytt forsøk på offensiv mot Sirte

De libyske opprørsstyrkene går til ny offensiv mot Muammar Gaddafis fødeby Sirte etter at de ble slått tilbake av Gaddafitro styrker for få dager siden. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

De libyske opprørsstyrkene går til ny offensiv mot Muammar Gaddafis fødeby Sirte etter at de ble slått tilbake av Gaddafitro styrker for få dager siden.

Hundrevis av NTC-soldater har omringet middelhavsbyen i flere uker og ført en kaotisk kamp for å erobre den siste lommen av motstand mot opprøret som gjorde slutt på Gaddafis regime.

Raketter, artilleri og granater skutt fra stridsvogner regnet ned over de tidligere regjeringssoldatene som har forskanset seg i to av byens nabolag onsdag.

At overgangsrådet NTC ikke har greid å ta Sirte, nesten to måneder etter at Tripoli falt, har skapt tvil om rådets evne til å styre hele landet, og har ført til at iverksettelsen av et lovet demokratiprogram er blitt utsatt.

Mandag tok NTC-styrkene kontrollen over den andre viktige byen som styrker lojale mot Gaddafi fortsatt holdt, ørkenbyen Bani Walid, etter en flere måneder lang beleiring.

NTC-offensiven mot Sirte er preget av mangel på samordning mellom soldatene, som stort sett er amatører. I flere tilfeller har de mistet egne soldater fordi de har fyrt løs på hverandre.

Les flere nyheter her