Pilot var full – fly forsinket i seks timer

Et SAS-fly med tildekkede motorer på Trondheim Lufthavn Værnes. Flyet som ble holdt tilbake stod på Heathrow i London. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Et SAS-fly som skulle gå fra Heathrow utenfor London og til Gardermoen sist søndag, ble forsinket i seks timer fordi annenflygeren var synlig beruset og kapteinen nektet ham å fly.

Årsaken til at det tok hele seks timer før flyet kom seg på vingene var at SAS ikke hadde noen flygere disponible i London, men måtte sende en pilot fra Norge, skriver VG Nett.

– Derfor måtte vi også få tildelt en ny avgangstid i London, og da kan man måtte vente ganske lenge, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, og beklager at passasjerene måtte vente så lenge.

Les også: - Kropssjekk farlig for flysikkerheten

Reglene er slik at pilotene i SAS ikke skal ha mer enn 0,2 i promille i de åtte timene før de skal fly. Alle piloter må derfor være svært forsiktige med alkohol 24 timer før avgang.

Flyet skulle ta av fra Heathrow klokken 7.20 søndag morgen, men annenflygeren var full kvelden før og synlig beruset da han møtte opp på jobb. Han er suspendert inntil videre.

Les flere nyheter