Hoksrud: Jeg kommer til å angre resten av livet

- ANGRER: Frp-politiker Bård Hoksrud sier han angrer bittert på bordellbesøket i Riga i helgen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Bård Hoksrud betalte rundt 1.600 kroner for sex med en prostituert kvinne i Latvia. Han risikerer politianmeldelse, 25.000 kroner i bot og en politisk karriere i ruiner.

– Jeg kunne ha betalt hva som helst for at dette ikke skulle ha skjedd, sier en angrende Bård Hoksrud til Dagbladet.

TV 2 var til stede i Latvia og filmet at stortingsrepresentanten kom ut av nattklubben «Brilliant Gentlemens Club» sist fredag. Da den 38 år gamle stortingsrepresentanten ble konfrontert med dette, innrømmet han alt. Onsdag kveld valgte TV 2 å avsløre sexskandalen.

– Det skulle ikke ha skjedd. For meg kommer dette til å få enorme konsekvenser som jeg må ta ansvar for, sa Hoksrud.

Vurderer å anmelde

Politiet i Telemark vil torsdag ta stilling til om Hoksrud skal anmeldes for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet. Den profilerte Frp-politikeren risikerer 25.000 kroner i bot.

– Vi er blitt kjent med denne saken via mediene nå i kveld. På dagtid torsdag vil politiet vurdere om vi skal lage en sak av det, om vi skal anmelde mannen for kjøp av seksuelle tjenester i utlandet, sier jourhavende politijurist Svein Folkestad i Telemark politidistrikt til Aftenposten.

Les også: Avgjør hans skjebne mandag

I to lignende saker i Skien ble personene bøtelagt med 25.000 kroner for sexkjøp, sier Folkestad. Begge disse sakene dreide seg om sexkjøp i Norge.

Det har siden 2008 vært forbudt for nordmenn å kjøpe seksuelle tjenester, både i Norge og under opphold utenlands.

Uttalelse torsdag

Frp-nestleder Per Sandberg snakket med Hoksrud flere ganger onsdag kveld, senest like før klokka 23. 38-åringen sa da at han er villig til å trekke seg fra sine politiske verv i Fremskrittspartiet hvis partiet ønsker det.

Per Sandberg forteller til NTB at Hoksrud vil komme med en uttalelse tidlig torsdag morgen.

– Bård sier til meg at han har hatt mye press i dag og at han vil suge på karamellen i natt. Bård vil komme med en uttalelse torsdag morgen, sier Sandberg.

Sandberg sier at partiets retningslinjer ikke slår inn før det eventuelt blir en politisak, og han vil ikke si noe om hva som skjer hvis den ikke blir det. Men han sier det er sannsynlig at Hoksrud trekker seg fra sine politiske verv i partiet.

– Vi har sentralstyremøte mandag, og da blir det avgjort hva vi gjør, sier Sandberg.

Ute etter Frp

Fremskrittspartiet er blitt rammet av flere sexskandaler de siste årene. Så sent som i mars i år ble Stavangers ordførerkandidat Trond Birkedal avslørt i å ha filmet gjester i smug på sitt eget baderom. I 2001 innrømmet den gang Frp-kronprins Terje Søviknes at han hadde hatt seksuell kontakt med en 16-åring.

Selv om Per Sandberg overfor NTB og alle andre medier er krystallklar på at partikollegaens bordellbesøk er beklagelig og uakseptabel, er han sikker på at partiet hans ikke er verre enn andre. Årsaken til at Frp er innblandet i flere sexskandaler enn andre partier er naturlig, mener han:

– Det er fordi mediene er etter oss. Når TV 2 nærmest leier en privatetterforsker for å følge etter et medlem på ferie, sier det seg selv, sier Sandberg til VG. Han går ikke med på at årsaken er at Frp er mer liberale enn andre partier når det gjelder lover.

– Nei, jeg tror bare vi blir oftere avslørt.

Forsvarer skjult kamera

TV 2 brukte skjult kamera da de avslørte Hoksruds sexkjøp på det 38-åringen har kalt en guttetur med venner i ungdomsorganisasjonen FpU. TV 2-sjef Alf Hildrum sier saken er så spesiell og alvorlig at han forsvarer bruken av skjult kamera.

– Det handler om et lovbrudd begått av en folkevalgt. Vi vurderte det også slik at det ville vært vanskelig å avsløre denne saken uten bruk av skjult kamera, sier Hildrum til avisa.

Valgforsker Frank Aarebrot tror ikke saken tvinger Bård Hoksrud til å trekke seg fra sine verv i partiet. Han tviler på at folk bryr seg.

– Nei da, det kan jeg ikke tenke meg. Folk bryr seg ikke, hvorfor skulle de gjøre det? sier Frank Aarebrot til VG Nett.

Det som uansett er klart, er at Hoksrud beholder plassen på Stortinget. Den kan ikke mistes. (©NTB)