Iran henrettet tenåring offentlig

En tenåringsgutt ble onsdag hengt offentlig i den iranske byen Karaj. 17-åringen er dømt for å ha drept en atlet kjent som Irans sterkeste mann, skriver lokale medier.

Til tross for at menneskerettighetsgruppen Amnesty International krevde at henrettelsen ble utsatt, ble Alireza Molla-Soltani sendt til galgen, som var satt opp på stedet der drapet skal ha skjedd.

En stor gruppe mennesker samlet seg for å se henrettelsen av gutten, og det var sikkerhetsstyrker på stedet som skulle sørge for at dommen ble gjennomført uten feil, skriver det statlige nyhetsbyrået IRNA.

Molla-Soltani ble dømt til døden forrige måned. Han skal ha stukket den populære idrettsmannen Ruhollah Dadashi til døde i midten av juli. Tenåringen sa i retten at han drepte Dadashi i selvforsvar etter at en uoverensstemmelse mellom ham, to andre ungdommer og den kjente idrettsmannen.

Ifølge den iranske kalenderen er gutten å regne som 18 år gammel.

I likhet med Kina, Saudi-Arabia og USA er Iran et av landene der flest blir henrettet. Hittil i år har 202 mennesker blitt henrettet i Iran. Drap, voldtekt, væpnet ran, narkotikahandel og utroskap er blant de kriminelle handlingene som kan straffes med døden.

Les også: Stadig færre henrettes

I fjor ble i alt 179 personer henrettet i Iran, ifølge offisielle tall. Men ifølge flere internasjonale menneskerettsgrupper er det reelle tallet mye høyere.

Troner på dødsstraff-lista

Les flere nyheter