Oslo-politiet vil gå ut med navn på døde

Your browser doesn't support HTML5 video.

Håp og tårer i rosehavet
Politiet i Oslo vil trolig gå ut med navnene på de døde etter terrorangrepet i Oslo på Utøya i løpet av tirsdag. Navnene vil bli offentliggjort forløpende.

– Så snart navnene er verifisert, så har Oslo politidistrikt fått i oppgave å gå ut med dem. Navnene blir klare etter hvert som de er bekreftet og de pårørende er varslet, sier politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet vil ikke vente til alle er identifisert før de går ut med navnene.

– Vi har bestemt oss for å ta dette fortløpende. Vi vil ikke vente til alle navn er klare, sier han.

Antallet døde på Utøya ble mandag nedjustert fra 86 til 68. Årsaken til at anslaget for døde var for høyt første gang var at enkelte skal ha blitt talt to ganger.

ABC Nyheters oversikt over bekreftede døde

ABC Nyheters oversikt over bekreftede savnede

– Vi håper vi har de første navnene på de døde klare i løpet av tirsdag, det kommer an på hvor raskt arbeidet med informasjon og varsling går, sier Gjengedal.

57 av de drepte etter skytingen på Utøya ble funnet på selve øya, skriver Aftenposten. 10 ble funnet i vannet rundt øya eller på fastlandet. Én av de alvorlige sårede døde senere på sykehuset. Tallet på døde etter bombeeksplosjonen i Oslo sentrum ble mandag oppjustert fra sju til åtte. Totalt har dermed 76 personer mistet livet etter terroren 22. juli. (©NTB)