Mann knivdrept i Sarpsborg sentrum

En 56-årig mann ble stukket ned og drept på åpen gate i Sarpsborg lørdag kveld. En 22 år gammel mann pågrepet og siktet i saken. Mannen ble skutt i beinet under pågripelsen.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Dronningens gate i Sarpsborg sentrum klokken 22.20 lørdag kveld. Flere bevæpnede politipatruljer rykket ut til stedet.

– Da vi kom fram fant vi en mann liggende på gata. Han var død, trolig etter å ha blitt påført knivstikk. Den drepte mannen er fra Sarpsborg, forteller operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt.

Den mistenkte hadde løpt fra stedet, men ble kort etter pågrepet ved bussterminalen i Sarpsborg. Bussterminalen ligger like i nærheten av åstedet.

– En konfrontasjon under pågripelsen førte til at vi avfyrte et varselskudd og et rettet skudd som traff mannen i beinet. Han er til behandling på sykehuset i Fredrikstad, forteller Puck.

Hvilken relasjon 22-åringen, som er bosatt i Halden, har til den drepte 56-åringen, er ukjent for politiet.

Teknikere skal fortsette åstedsundersøkelsene søndag. Natt til søndag ble flere vitner avhørt. Spesialenheten er rutinemessig koblet inn i saken. (©NTB)

Les flere nyheter