De borgerlige er fortsatt størst

Erna Solberg og resten av høyresiden i norsk politikk befester sin posisjon på målingen. (Foto: Morten Holm / Scanpix) Les mer Lukk

Sommerstillheten har inntatt også partibarometrene. På en måling som Norstat har laget for NRK er det kun små endringer. De borgerlige partiene har fortsatt størst oppslutning.

Opposisjonen, representert av Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre, får til sammen en oppslutning på 58,2 prosent på NRKs Norstat-måling. De rødgrønne – Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti – får til sammen 39,3 prosent.

Målingen viser at Arbeiderpartiet beholder posisjonen som landets største parti, med en oppslutning på 29,6 prosent. Det er en oppgang på 0,5 prosentpoeng fra juni. SV går fram 0,1 prosentpoeng til 4,7 prosent. Sps oppslutning er uendret på 5 prosent.

Høyre er landets nest største parti med en oppslutning på 28,1 prosent. Det er en nedgang på 0,8 prosentpoeng siden juni. Frp får støtte fra 20 prosent av de spurte, en nedgang på 0,3 prosentpoeng. KrF går tilbake 0,1 prosentpoeng til 5,4 prosent. Venstre går fram 0,7 prosentpoeng til 4,7 prosent. Rødt får støtte fra 1,5 prosent av de spurte, en oppgang på 0,3 prosent.

Les flere nyheter

Saken er oppdatert med rettelse.