Minst 50 fryktes smittet av E.coli i Sverige

EHEC er en variant av E. coli, en bakterie som kan føre til at de smittede utvikler den alvorlige infeksjonssykdommen HUS. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

Sverige kan være rammet av et nytt utbrudd av den fryktede EHEC-bakterien. Minst 50 personer fryktes smittet etter å ha vært til stede på en hundeutstilling i den sørsvenske byen Norrköping.

Norske, danske og finske gjester skal ha vært til stede på utstillingen som ble holdt for to ukers tid siden. Halvparten av alle som var til stede, kan ha blitt smittet av EHEC, sa en lege til den svenske avisen Expressen onsdag.

– Vi arbeider intensivt med å få klarhet i hvor smitten kommer fra, sier smittevernlege Britt Åkerlind i Östergötland-regionen til Expressen.

– Det handler om et ganske stort utbrudd, framholder hun.

Les også: Har funnet kilden til E. coli-smitten

– Vi har hittil bare greid å konstatere EHEC hos to personer, en fra Göteborg og en fra Skåne. Men det kommer til å rase inn mange flere tilfeller, spår Åkerlind, som ikke tror smitten etter såpass lang tid vil spre seg ut over gruppen som besøkte hundeutstillingen.

EHEC er en variant av E. coli, en bakterie som kan føre til at de smittede utvikler den alvorlige infeksjonssykdommen HUS.

I Tyskland er 36 mennesker døde og flere tusen smittet av de farlige bakteriene.

Les flere nyheter her