Bolt vant på 19,86

POSERER: Usain Bolt gjør sin karakteristiske posering etter at han vant 100m under Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Les mer Lukk

Bislett Games' store stjerne Usain Bolt vant som han ville på tiden 19,86 på 200-meteren i Oslo torsdag.

Jamaicaneren var den store attraksjonen på Bislett, og verdens raskeste mann lot seg begeistre av stemningen på arenaen som har samlet en rekke verdensrekorder.

- Tilskuerne elsker meg, og jeg elsker dem. Oslo-oppholdet har vært bra, men ikke det beste jeg har opplevd. Det regner jo, sier Bolt med et smil.

Jaysuma Saidy Ndure tok en klar annenplass med tiden 20,43.

- Jeg er fortsatt trøtt, sa Jaysuma Saidy Ndure etter å ha blitt knust av overmennesket Usain Bolt på 200 meter under Diamond League-stevnet på Bislett torsdag.

«Jays» løp inn til 2.-plass på den middels bra tiden 20,43 og ble slått av attraksjonen «The Lightning Bolt» med 57 hundredeler.

Kraftig regn

Bolts 19,86 er ny bestenotering i verden denne sesongen. Og det skjedde mens det regnet kraftig i sentrum av Oslo da 200-meteren gikk av stabelen.

Jays mente at regnet gikk ut over hans egen prestasjon.

– Jeg pleier å løpe bedre svinger enn dette. Det var glatt, og jeg tok det bevisst rolig. Dermed ble ikke farten på oppløpet god nok. Det er vanskelig å løpe en bra sving i regnet, og jeg ble for passiv når det regnet så mye, mente 27-åringen.

Jays var ikke 100 prosent fornøyd med gjennomføringen av løpet, men 2.-plassen tok han med seg.

– Jeg er i bra form. 2.-plass er ikke dårlig.

Det har han selvsagt rett i. 2.-plass i Diamond League lar seg absolutt høre, selv om tiden ikke ble bedre enn 20,43.

27-åringen hadde en forklaring på hvorfor det ikke gikk fortere.

– Jeg er ikke klar ennå. Jeg kom tilbake fra USA mandag og er fortsatt trøtt. I dag sov jeg fra halv ni til ett, kommenterte Jaysuma Saidy Ndure.

Det er kanskje ikke den aller beste oppladningen.

Usain Bolt ble intervjuet før løpet, han ble hyllet i en bilkortesje før start og han showet i kjent stil rett før startskuddet gikk. Etterpå tok han imot hyllesten fra publikum og skrev autografer før han tok runden med pressen.

Årsbeste i verden er ikke så verst når forholdene på Bislett var som de var.

–19,86 i dette været er kanonbra, mente Jays.

Saken oppdateres

Les også: Nothug: Bolt er et forbilde

Les flere nyheter her