Klassisk Messi-magi

Magiske Lionel Messi scoret to ganger og sendte onsdag Barcelona i føringen om finalebillett til mesterligaen i fotball. Foto: Sergio Perez, Reuters/SCANPIX Les mer Lukk

To ganger Lionel Messi-magi sendte Barcelona ett steg foran i feiden om plass i mesterligafinalen da Real Madrid ble slått 2-0 i El Clásico nummer tre på tolv dager.

Scoringen var Messis 10. på elleve kamper i mesterligaen denne sesongen. Superstjernen smatt foran en Real Madrid-forsvarer og styrte inn avslutningen av et mønsterangrep 76 minutter ut i kampen.

Ti minutter senere gjorde samme Messi absolutt alt selv, dro av fire Real-forsvarere og fikk opp scoringssnittet til én per kamp.

Argentineren har scoret sju mål i de siste ni El Clásico-kampene. Bare denne sesongen, alt inkludert, har verdens beste fotballspiller scoret 52 ganger for Barcelona.

Så rødt

I mellomtiden innså Real Madrid-manager José Mourinho hvor det bar og kranglet seg opp på tribunen. Med Chelsea og Inter har portugiseren nærmest gjort det til vane å gjøre kål på Barcelona i mesterligaen.

Med Real Madrid ser det nå svært vanskelig ut for Mourinho, som var høyt oppe etter 1-1 (serien) og 1-0 (overtid i cupen) i de to foregående El Clásicos.

Amper stemning på banen til tider i første omgang utviklet seg til basketak mellom flere spillere, innbyttere, lagledere og dommere foran spillertunnelen i pausen.

Pausebråk

Barcelonas reservekeeper, José Pinto, ble tildelt rødt kort etter å ha slått etter en Real Madrid-spiller og fikk ikke se mer av kampen fra benken etter sitt bidrag i tumultene.

Ettersom Pinto var innbytter, kunne gjestene fortsette med fullt mannskap på banen i annen omgang.

Bare kvarteret ut i annen omgang fortsatte bråket da Real Madrid-spiller Pepe ble sendt tidlig i dusjen for farefullt spill.

Overtallet ble utnyttet til fulle i mønsterangrepet der Messi scoret og Real-manager José Mourinho også fikk status som tilskuer.

Returkampen spilles 3. mai på Camp Nou i Barcelona. Vinneren over to kamper møter vinneren av Manchester United mot Schalke (2-0 etter første kamp) på Wembley stadion i London 28. mai. (©NTB)