Pinsepastor døde etter ett stikk med kjøkkenkniv

Den 33 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin far på Jessheim tirsdag, ble avhørt seint tirsdag kveld. – Han tar dette svært tungt, sier hans forsvarer, Jørund Lægland, til NTB. Her politi på åstedet tirsdag ettermiddag. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

Den 60 år gamle pinsepastoren Daniel Karlsen døde etter ett stikk i overkroppen med en kjøkkenkniv. Sønnen (33) er siktet for forsettlig drap og blir framstilt for varetektsfengsling torsdag.

– Sønnen er siktet for forsettlig drap. Han har stukket far én gang i overkroppen med en kjøkkenkniv, sier politijurist Jon Aga i Romerike politidistrikt til NTB.

Politiet fant kjøkkenkniven på kjøkkenet da de oppsøkte huset tirsdag ettermiddag. Det var 33-åringens mor, kona til den profilerte pinsepastoren Daniel Karlsen, som ringte og varslet politiet om knivstikkingen i hjemmet deres på Jessheim i 13.30-tiden tirsdag ettermiddag.

Les også: - Mann drept med kniv

Karlsen var bror til den profilerte Ludvig Karlsen som grunnla Evangeliesenteret.

Erkjenner ikke skyld

Daniel Karlsens sønn sitter nå i arresten på politihuset på Lillestrøm og forklarte seg for politiet mellom klokken 20 og 22 tirsdag kveld. 33-åringen er siktet for forsettlig drap på sin far, men erkjenner ikke straffskyld, forteller hans advokat Jørund Lægland.

– Han ga en forklaring til politiet sent tirsdag kveld. Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld, sier Lægland til NTB.

Lægland var ikke selv til stede da klienten forklarte seg for politiet, men har sett forklaringen i et videoopptak. Det ble ikke gjort noe nytt avhør av pastorsønnen onsdag.

Les også: Drepte var kjent pastor

33-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett på Lillestrøm torsdag formiddag klokken 10.

– Tragisk

Daniel Karlsen ble erklært død 45 minutter etter at politiet ble varslet om knivstikkingen. Da var det forsøkt livreddende nødhjelp på 60-åringen, men livet sto ikke til å redde. Karlsens sønn ble pågrepet på stedet.

– Han opplever dette som forferdelig tragisk og tar det forferdelig tungt. Mer kan jeg ikke si på vegne av klienten foreløpig, sier Lægland.

33-åringens mor var i huset da knivstikkingen skjedde. Hun ble avhørt tirsdag.

Verken politiet eller Lægland vil si noe om et eventuelt motiv for knivstikkingen.

– Årsaken til hendelsen – motivet – er et sentralt tema i etterforskningen. Men vi ønsker ikke å komme med antakelser i pressen, sier politiadvokat Jon Aga. (©NTB)