Etterlyser vitner etter bortføring i Sandvika

Politiet har ikke pågrepet noen etter at en 13 år gammel jente ble forsøkt bortført i Sandvika i Bærum onsdag. Nå etterlyser de en 40-50 år gammel mann.

Kriminalsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt sier til Budstikka.no at det ikke er pågrepet noen og at politiet heller ikke har noen mistenkte.

Jenta ble dratt inn i en lys bil ved Sandvika Bowling rundt klokken 20 onsdag kveld. Hun klarte å rømme da gjerningsmannen stoppet bilen ved Sandvika Storsenter og forsøkte å ta henne med til et sted i området.

Politiet etterlyser de som kjørte bilen som tutet da gjerningsmannen kjørte i feil retning over en bru i området, samt en kvinne som hadde blikkontakt med jenta ved kommunegården.

På bakgrunn av jentas forklaring gikk politiet torsdag ut med en etterlysning etter en mann i 40-50-årene, rundt 170 centimeter høy. Han hadde en strikket, olivengrønn skyggelue med røde og hvite striper.

Bilen skal være en BMW av nyere modell, sølvfarget og muligens av typen stasjonsvogn. Den sto parkert utenfor restauranten Egon fram til 20.30.(©NTB)