Drapsvideo vist i retten

23-åringen hevder han ved hjelp av mobiltelefonvideo ville dokumentere at ekssamboeren hadde vært sammen med andre. I stedet viste videoen hvordan han kvalte Marit Randsted Andreassen (20).

Det 30 minutter lange opptaket ble avspilt i Asker og Bærum tingrett mandag. ”Du har revet livet mitt fra hverandre, Marit, du har tatt fra meg alt, er det første 23-åringen sier på opptaket som ble gjort i parets leilighet på Sem i Asker 20. februar i år.

Ifølge Dagbladet.no viser videobildet bare sengeklær mens 23-åringen angriper og kveler moren til sin egen baby. I retten forklarte tiltalte at han skal ha kvalt ekssamboeren i 20 minutter. Flere ganger slapp han taket, men da hun gispet etter luft, klemte han til igjen.

Overlagt drap

Det skal ha vært for å avklare samværsretten for den ni måneder gamle datteren, at 23-åringen fikk sin tidligere samboer til leiligheten i Sem. I retten kjemper han mot å bli dømt i henhold til tiltalen som lyder på overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

– Det er riktig at det første jeg sa til henne var at «Nå skal du dø», men jeg hadde ikke tenkt å gjøre det. Jeg ville bare true henne, forklarte 23-åringen i retten, ifølge VG Nett.

Han sa videre at det «klikket» for ham da hun skal ha fortalt at hun hadde sex med en annen da de hadde pause i forholdet.

Forklaringen i retten avviker fra det tiltalte har sagt i politiavhør. Her har han forklart at han på forhånd hadde vurdert om han skulle kvele henne, eller bruke kniv.

Var tilregnelig

Rettens sakkyndige har konkludert med at 23-åringen var tilregnelig da han drepte Marit Randsted Andreassen.

– Det er åpenbart at han skal ha en straff. Denne saken kommer i stor grad til å dreie seg om hva slags straff som er riktig og passende. Hovedspørsmålet blir om beslutningen om å ta livet hennes er tatt der og da. Det holder ikke at han har hatt det i tankene tidligere, sa forsvarer Trygve Staff under starten av rettssaken mandag. (©NTB)