Britisk barnedrapsmann må i fengsel på nytt

Moren til den drepte toåringen James Bulger var til stede i rettslokalet da mannen som drepte sønnen hennes i 1993, i dag ble dømt for barneporno. Her snakker Denise Fergus' talsmann med mediene i London fredag. Foto: REUTERS / Suzanne Plunkett / SCANPIX. Les mer Lukk

I 1993 ble han som tiåring dømt for drapet på to år gamle James Bulger. Fredag ble den nå 27 år gamle Jon Venables dømt til to års fengsel for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn.

De grusomme hendelsene som fant sted i Liverpool 12. februar i 1993, sendte sjokkbølger ut til hele verden.

Den da ti år gamle Jon Venables og kameraten Robert Thompson bortførte, mishandlet og drepte to år gamle James Bulger.

Den nå 27 år gamle mannen ble sluppet fri i 2001, etter å ha tilbrakt åtte år i en sikker barneinstitusjon. Prøveløslatelsen var under strenge betingelser og kom til tross for at begge var dømt til livstidsdommer. Både Venables og Thompson fikk da ny identitet.

Nå er Venables igjen dømt til fengsel, denne gangen for å ha lastet ned og distribuert overgrepsbilder av barn.

Via videooverføring til rettslokalet i London fredag innrømte Venables å ha lastet ned ulovlig materiale, og han ble dømt til to års fengsel.

Bulgers mor Denise Fergus var til stede i rettslokalet fredag, og hennes talsmann sa etter dommen ble gitt at de mente det var riktig at Venables' sak ble ført uten restriksjoner for publikum og presse. (©NTB)