Niåring fikk kjevebrudd under sankthansfeiring

Tilstanden er alvorlig, men stabil for niåringen som onsdag kveld ble skadd under sankthansfeiringen i Stavanger. Gutten er operert for kjevebrudd etter å ha blitt truffet i halsen av et prosjektil fra bålet.

– Gutten ble operert for kjevebrudd natt til torsdag. Han er alvorlig skadd og ligger nå på intensivavdelingen, men tilstanden er stabil, sier informasjonssjef Tore Kopren ved Stavanger universitetssjukehus til NTB.

Ulykken skjedde klokken 21.50 under sankthansfeiring i Emmausbukta i bydelen Storhaug. Vitner har meldt at et prosjektil kom ut fra bålet og traff gutten. Gutten sto tre meter fra bålet og falt over ende, oversprøytet av blod fra halsen.

– Hendelsen er under etterforskning. Vi har ingen teori om hva som har truffet gutten, men vi kaller inn vitner og håper å vite mer i løpet av formiddagen, opplyser vaktleder Hans-Christian Hetland ved Stavanger politistasjon.

Mellom 2.000 og 3.000 mennesker hadde møtt opp for å delta i feiringen onsdag kveld. Øyenvitner har opplyst at de hørte et smell fra bålet. Deretter så de noe fare ut av flammene med en hale av røyk etter seg, og at gutten ble truffet av dette. (©NTB)