Bjørgen: – Litt komisk

Marit Bjørgen vant World Cup sprint langrenn i Drammen torsdag. Aino Kaisa Saarinen ble nummer to. Foto: Erlend Aas / Scanpix. Les mer Lukk

Marit Bjørgen (29) var ikke spesielt lysten på å kommentere den dopingtatte polske løperen, men klarte ikke å holde helt kjeft heller.

Bjørgen tok sin verdenscupseier nummer 34 da hun tok en overlegen seier på torsdagens klassisksprint i Drammen.

Polske Justyna Kowalczyk uttalte seg gjentatte ganger negativt om Bjørgens bruk av astmamedisiner under OL-dagene i Canada. Det likte Bjørgen svært dårlig.

Fredag ble det kjent at polakken Cornelia Marek hadde testet positivt etter stafetten i OL. I skiathlom endte hun på 11.-plass.

B-prøven analyseres fredag.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke lyst til å kommentere dette før resultatet av B-prøven blir kjent, sa Bjørgen.

Før hun tok en liten tenkepause og la til:

– Men jeg må få si at det var litt komisk at det var en løper fra Polen som ble tatt.....

– Jeg er glad for at Wada (verdens antidopingbyrå) gjør jobben sin, sa Bjørgen.

– Vi får avvente B-prøven, men generelt er det bra at de tar dem som jukser. Det er ingen vits i å prøve seg med de kontrollrutinene som finnes i dag, sa sportssjef Åge Skinstad.

Klinsj

Det ble mer polsk-norsk manngjevning i Drammen. Justyna Kowalczyk var den eneste som kunne true Bjørgen, men så falt hun i den siste svingen i finalen etter en duell med nettopp Bjørgen.

Det ga sisteplass i finalen.

De norske lederne var raskt ute og avviste at Bjørgen kunne bli disket av juryen.

Kowalczyk var ikke like klar.

– Nei, sa hun da hun passerte pressen. Hun gikk rett til juryrommet. Der fikk hun se TV-bildene, og hun erkjente raskt at det var hennes egen feil som førte til fallet.

– Bra at hun aksepterte det. Hun var sikkert forbannet, men det var hun selv som valgte å gå innerst. Det var ikke noe moro, men det var hun selv som kom ut med skia, sa Bjørgen.

Frampå

Sammenlignet med de siste sesongene har Marit Bjørgen tatt flere steg framover i sprint denne sesongen. Hun ble også OL-mester på distansen. Bjørgen har selv en logisk forklaringen på framgangen.

– Du er nødt til å være på hugget hele tiden, være frekk og frampå. Det var jeg for dårlig på før, mente hun.

Bjørgen går begge rennene i Holmenkollen til helga, både lørdagens tremil og søndagens sprint.

– Jeg gleder meg stort. Det er blitt et vanvittig bra anlegg. Jeg tror at utlendingene vil få seg en aha-opplevelse. Jeg har gjennomført tre gode løp etter OL, og er opptatt av å holde sesongen ut. Det blir spennende å se hvor mye futt det er igjen i sprinten etter lørdagens renn, sa Bjørgen.

Litt futt er det nok.

Bjørgen er fortsatt i praktslag.