Sorg i Peshawar

Peshawar er i sorg etter bombeangrepet mot et marked i byen onsdag. Det ble holdt begravelser i den nordpakistanske byen torsdag. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX. Les mer Lukk

<pSinne og sorg preger Peshawar, der innbyggerne gravlegger sine døde etter det blodige angrepet som kostet 105 mennesker livet onsdag.</p

Butikker og markeder holdt torsdag stengt, og menneskene i byen holdt seg inne. Innbyggerne i den nordpakistanske byen skal markere tre dager med sorg etter massakren på det travle markedet onsdag.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for bombeangrepet.

–71 personer er så langt identifisert. 13 er barn og 27 kvinner, sier legen Zafar Iqbal ved Lady Reading-sykehuset.

Listen med navn på de døde er slått opp utenfor sykehuset.

Det ble holdt begravelser i Peshawar torsdag. Sinnet og raseriet vokser mot angrepet, som var rettet direkte mot sivile.

– Broren og faren min hadde ingenting med Taliban eller hæren å gjøre, så hvorfor ble de drept? Vi fikk dem tilbake i biter. Det var nesten umulig å kjenne dem igjen, sier Saddiq Khan.

Opp mot 200 personer ble såret i angrepet, som er det verste i Pakistan siden angrepet mot tidligere statsminister Benazir Bhutto i 2007. Da ble rundt 140 personer drept.

Den pakistanske hæren gjennomfører for øyeblikket en omfattende offensiv mot Taliban-opprørere i regionen Sør-Waziristan på grensen mot Afghanistan.

Operasjonen ble innledet etter at opprørere hadde gjennomført en rekke blodige angrep i Pakistan. (©NTB)