- Støre fortsetter som utenriksminister

UTENRIKSMINISTER: Jonas Gahr Støre (Ap) fortsetter i utenriksdepartementet. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pJonas Gahr Støre (Ap) fortsetter som utenriksminister, og Erik Solheim (SV) fortsetter som miljø- og utviklingsminister, mener VG å vite. </p

Avisen oppgir ingen kilder for opplysningene, men hevder å ha fått bekreftet at Støre og Solheim fortsetter i sine nåværende statsrådsposter.

NRK mener på sin side å vite at Sylvia Brustad (Ap) forlater regjeringen, og at nåværende kulturminister Trond Giske (Ap) overtar som næringsminister. Hvem som overtar som kulturminister er uklart.

TV 2 kunne lørdag kveld fortelle at Kristin Halvorsen (SV) gir seg som finansminister for å overta som kunnskapsminister etter partikollega Bård Vegar Solhjell. Han forlater angivelig regjeringen for å bli parlamentarisk leder i SV.

Alle synes også å være enige om at den neste finansministeren vil komme fra Ap, og navn som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Sigbjørn Johnsen går igjen i spekulasjonene.

Ifølge TV 2 ser det også ut til at Grete Faremo (Ap) overtar som helseminister etter Bjarne Håkon Hanssen (Ap), som tar pause fra rikspolitikken. (©NTB)