Fem brannsteder på utested i Trondheim

<pEn 22 år gammel mann er pågrepet, mistenkt for å ha startet fem branner på utestedet Downtown i Trondheim natt til lørdag.</p

Brannene ble oppdaget like før stengetid, og de fleste gjestene hadde forlatt bygningen. Det var likevel flere hundre mennesker igjen på utestedet, men branntilløpene ble raskt slukket, og det ble ikke satt i gang evakuering.

Det var ansatte ved utestedet som oppdaget at det brant.

– Vi ble kontaktet av en vakt som meldte fra om brann på stedet og at de hadde kontroll på en gjerningsmann. Det brant inne på tre forskjellige toaletter, totalt på fem steder, sier krimvaktleder Are Løw-Owesen ved Sentrum politistasjon til Adressa.no.

– Brannalarmen gikk rundt klokka 2.40. En person ble pågrepet, mistenkt for å ha tent på flere steder inne i lokalet, forteller operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

22-åringen, som nå sitter i varetekt, ble ifølge avisen funnet bevisstløs på et av toalettene etter at brannene var slukket. Restaurantsjef Raymond Lorentsen var med på å bære ham ut.

– Ett av toalettene oppe var låst innenfra. Der fant vi ham, tilsynelatende bevisstløs. Vi fikk ham ut i baren og holdt ham der. Rett etterpå kom politiet, sier Lorentsen. (©NTB)