Rosenborg dekket gullbordet

RBKs Rade Prica (venstre) ordner 2-0 og blir gratulert under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Sandefjord på Lerkendal stadion i Trondheim søndag kveld. Foto: Ned Alley / Scanpix Les mer Lukk

<pMed 4-0-seier hjemme mot Sandefjord er det duket for gullfest på Lerkendal når laget tar imot Tromsø til hengekamp onsdag. Med full pott i den, er seriemesterskapet sikret.</p

Siden Tromsø beseiret Molde 1-0 på Alfheim og Rosenborg gjorde jobben mot Sandefjord, trenger trønderne kun to poeng til for å sikre gullet. Med seier onsdag, blir det gullfest i Trondheim for første gang siden 2006.

Mange tror Erik Hamrén er i ferd med å føre laget inn i en ny gullalder. Om den blir like lang som sist (1992-2004), er vanskelig å si. Men laget har sjelden eller aldri vært mer overlegne enn i årets sesong. I det fem serierunder gjenstår, leder ubeseirede Rosenborg serien med 13 poeng og med suverene 53-17 i målforskjell. I tillegg har laget en kamp mindre spilt enn den eneste gjenværende «gullkandidaten», Molde.

Gjorde sitt fjerde mål på fem kamper

Rosenborg åpnet best på Lerkendal og la umiddelbart press på Sandefjord. Speakeren rakk så vidt å melde at Tromsø hadde tatt ledelsen mot Molde, før Mikael Lustig på spektakulært vis saksesparket ballen i mål bak Espen Bugge Pettersen etter en halvtime.

Lustig gjorde sitt fjerde seriemål for året. Alle er kommet i løpet av de fem siste hjemmekampene til Rosenborg. Ikke rart den svenske høyrebacken har fått en høy profil på Lerkendal.

Tempoet opp

Hjemmelaget skrudde opp tempoet etter hvilen, og allerede fem minutter ut i annen omgang kunne Rade Prica doblet ledelsen. Svensken nølte for lenge alene med Bugge Pettersen, og Sandefjord-keeperen fikk gitt til corner.

Snaut halvveis i omgangen meldte Prica seg på igjen. Svensken headet først et Trond Olsen-innlegg rett over mål fra seks meter. Minuttet senere fikk han anledning til å revansjere missen da samme Olsen fosset fram på en overgang.

Lynvingen passet ballen videre ut til Per Ciljan Skjelbred på venstrekanten. Han slo ballen direkte inn i feltet, der Prica styrte den i mål på ekte toppscorervis. Det var svenskens 15. mål for sesongen.

Olsen-show

Snaut tjue minutter før full tid var Trond Olsen på farten igjen. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren fosset fram mot Bugge Pettersen og forsøkte uselvisk å slå ballen videre til Rade Prica foran mål. I stedet skled Sandefjords midtstopper Alexander Gabrielsen læret i mål til egen fortvilelse.

I kampens 82. minutt fikk Trond Olsen igjen betalt for utrettelig innsats på venstrekanten. Prica stusset ballen til Olsen på medløp. Olsen slet seg forbi Sandefjord-forsvaret og plantet ballen helt inne ved stolperoten til 4-0. (©NTB)