Røyrane senket Brann

Sandefjord-jubel etter at Ørjan Røyrane ga gjestene ledelsen 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Sandefjord på Brann Stadion i Bergen mandag. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Les mer Lukk

<pDet var 365 dager siden Brann sist gikk målløse av banen i eliteserien. Men Sandefjord-spillerne hadde gjort hjemmeleksen og vant 1-0 i Bergen mandag.</p

Få angrepsduoer er mer fryktet i eliteserien enn Erik Huseklepp og Diego Guastavino. De to viste seg også fram tidlig mot Sandefjord, men det ville seg ikke helt.

Gjestene kom nemlig til Brann stadion med en plan, en plan som viste seg å fungere svært godt. Anført av banens giganter, målvakten Espen Bugge Pettersen og midtstopperen Espen Nystuen, satte Sandefjord vertene ut av spill.

Mens Nystuen stanget unna og kriget unna de fleste Brann-forsøkene, tok Bugge Pettersen seg av det som kom gjennom forsvarsmuren. Keeperen vartet opp med en rekke redninger av høy klasse, redninger som bør gjøre ham høyaktuell til en landslagsplass.

Solli-sjanse

Særlig da Jan Gunnar Solli prøvde seg med et godt hodestøt etter et nydelig innlegg fra Huseklepp, viste Bugge Pettersen klasse. Keeperen vartet opp med et tigersprang som stoppet forsøket.

Da hadde allerede Sandefjord-spillerne vist seg fram framover på banen. I det som ble gjestenes eneste sjanse i første omgang, var effektiviteten godt på plass.

Matchvinner

Erik Mjelde la et godt innlegg som Ørjan Røyrane på suverent vis headet knallhardt opp i vinkelen. Da ble han også matchvinner, til tross for at verken han eller lagkameratene hadde stort mye mer å by på framover på banen.

Brann klarte heller ikke å varte opp med festfotball. Rødtrøyene var usedvanlig upresise og temposvake, og skapte få målsjanser i annen omgang.

Med tre poeng i Bergen får vestfoldingene litt pusterom i kampen for å unngå nedrykk. Brann taper på sin side terreng i kampen om medalje. (©NTB)